Postoji nešto iznimno važno u procesu traženja posla, intervjua ili napredovanja u našoj karijeri o čemu zapravo nitko ne govori kada tražite savjet od savjetnika, raznih portala ili poznanika. A ovo je najvažniji savjet za karijeru koji vam još nitko nije rekao.

Stručnjaci, prijatelji, suradnici, svi vam nude svoje klišejske savjete o životopisima, Linkedln portalima, umrežavanju i kako se najbrže popeti na ljestvici korporativnog uspjeha u svojoj tvrtki.
Naravno, osnovne upute su praktične i vrlo važne, ali izostavljaju ključne savjete u ovakvom obračunu.

Ovo je način razmišljanja vaših misli.

Moramo promijeniti način razmišljanja, resetirati ga na pozitivno, vjerovati u sebe i imati nezaustavljivu vjeru da postignemo svoj cilj.
Sve to snažno utječe na potragu za novim poslom, kao i na napredovanje u tvrtki u kojoj ste već zaposleni.

Proces traženja posla može biti brutalan. Uništava naše samopouzdanje i samopoštovanje. Ponekad smo prisiljeni mjesecima trpjeti konstantne loše vijesti, zatvorena vrata i neizvjesnost. Strahovi je li to kraj naših karijera, hoćemo li uopće moći platiti kredit ili će nas nagrizati školarine za djecu.
Dakle, ključ uspjeha je u našem razmišljanju.

Ali kako?

Moramo promijeniti taj tjeskobni monolog koji si stalno ponavljamo i jasno dati do znanja zašto želimo postići nove ciljeve. Moramo vjerovati da ćemo postići upravo ono čemu težimo. Riječ je o malim “mentalnim” trikovima koji su potrebni da ostanemo motivirani, čak i kada u procesu naletimo na nekoliko padova ili uletimo u slijepu ulicu.

Ako imamo jasno definiranu svrhu i želju zašto bismo nešto željeli postići, možemo postići sve što smo zacrtali. Fokus treba biti na cilju i konačnom „odredištu“.

Svoj način razmišljanja moramo prilagoditi intervjuu za posao kojeg želimo.

Zamislite kako ste dobro prošli, kako ste se slagali sa svojim poslodavcem, zamislite da već sjedite u tom velikom uredu s velikim osmijehom na licu. Zamislite da je posao već vaš!

Naš način razmišljanja trebao bi biti snažno pozitivan i optimističan čak i kada je teško. Svijetla strana svakog neuspjeha je da je to samo put do našeg uspjeha i cilja, a ne znači konačno odredište.
Zamislite krajnji rezultat, baš onakav kakav želite, razmislite o tome mnogo puta i podsjetite se da ste na putu. Kada budete tamo kao pobjednici i dobijete taj posao ili promaknuće, moći ćete se osvrnuti na nove izazove i podsjetiti se kako ste to postigli. Time ćete lako postići još više ovakvih izazova i zauvijek pobjeđivati ​​i stvarati svoje uspjehe.